2024. április 29. - Péter

Fidesz: kárpótolják a brutalitás áldozatait!

Miközben a március 15-én szolgálatot teljesítő rendőröket Gyurcsány Ferenc kitünteti, továbbra sem tesz semmit a 2006. október 23-i rendőri brutalitás áldozatainak kárpótlása érdekében. Határozottan felszólítjuk Gyurcsány Ferencet, hogy tegyenek meg minde
2008. március 19. szerda 13:37 - Hírextra

Miközben a március 15-én szolgálatot teljesítő rendőröket Gyurcsány Ferenc kitünteti, továbbra sem tesz semmit a 2006. október 23-i rendőri brutalitás áldozatainak kárpótlása érdekében. A demokrácia és a jogállamiság szégyene az, hogy másfél évvel a rendőrök által nyilvánvalóan elkövetett brutális bűncselekmények után sem került sor a tettesek és a cselekményekre utasítást adó vezetők felelősségre vonására, valamint az ártatlan áldozatok jogi, erkölcsi és anyagi kárpótlására. Határozottan felszólítjuk Gyurcsány Ferencet, a kormányt és a rendőrség vezetőit, hogy eddigi magatartásukkal ellentétben tegyenek meg mindent az igazság kiderülése érdekében.

Balog Zoltán,
az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának elnöke

Kiadó: FIDESZ

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ügyvéd
2008. március 19. 17:37
Jó napot kívánok!

Álláspontom szerint nincs jogalapja a kártérítési igénynek. A következők miatt:

Annak idején a rendőrség többször is felszólította a jogellenes tüntetésen jelen lévőket a távozásra. A jelen lévők ezt nem tették.

A Rendőrségi törvény (2006. október 23.-án érvényes) 59. § (1) bekezdése szerint
"Ha a jogellenesen összegyűlt, illetőleg jogellenes magatartást tanúsító tömeg a szétoszlásra irányuló rendőri felszólításnak nem tesz eleget, a Rendőrség az e fejezetben szabályozott kényszerítő eszközök alkalmazása mellett a tömeggel szemben a következő eszközt, illetőleg intézkedést alkalmazhatja:
a) vízágyút,
b) pirotechnikai eszközt, gumilövedéket
c) ingerlőgázt,
d) elfogó hálót,
e) lóháton vagy járműkötelékben végzett kényszeroszlatást.
(2) Az (1) bekezdésben említett eszköz alkalmazására a tömeget előzetesen figyelmeztetni kell.
(3) Tilos a tömeget korlátozni a helyszínről történő eltávozásban.
60. § (2) A tömeg szétoszlatására irányuló csapaterő alkalmazása során a Rendőrség a helyszínen lévők egyéni felelősségét nem vizsgálja."

Ezen előírások alapján - álláspontom szerint - nincs jogalapja a kárigénynek. Akik ott maradtak a helyszínen, azok a saját felelősségükre maradtak ott.
thurvj97
2008. március 19. 13:51
Ti nem vagytok normálisak! És az államnak okozott károkat ki fogja megtéríteni? Az egyik percben beismeritek, hogy a csürhe randalírozik,másikban védeni akarjátok őket. Hol az egyenes gerinc ! Lassan ti sem vagytok különbek a randalírozóknál!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását