2024. április 25. - Márk

Előrehozott választás? Csak a vizsgálat lezárulta után!

"Az elmúlt napokban a médiában folyamatosan nyilatkozatok hangoznak el Fodor Gábor támogatóitól, különösen Gulyás Józseftől és Böhm Andrástól, hogy rendkívüli küldöttgyűlést és megismételt elnökválasztást kell tartani a Szabad Demokraták Szövetségében."
2008. március 19. szerda 12:01 - Hírextra

Minden bizonnyal lehet ilyen kimenete a jelenlegi folyamatnak. De miért akarnak Fodor Gábor támogatói már most az előrehozott választásról beszélni? Miért a vizsgálat lezárása előtt akarják kierőszakolni ezt a hangulatot, ezt a döntést?

A vizsgálat eddigi nyilvánosságra került megállapításai szerint nem Kóka János érdekében történtek a Borsod megyei küldöttszervezések. Ezért vált halaszthatatlanná a megszólalás a Küldöttgyűlés érdekében? Ezért kellett felrúgni az ÜT határozatát, mely szerint ebben az ügyben a vizsgálat lezárásig nincs nyilatkozattétel?

Az Országos Ügyvivő Testület (melynek egyébként nem tagja Böhm és Gulyás) úgy határozott, hogy a vizsgálatot lezárja, és a Jüttner-jelentést, illetve az ÜT állásfoglalását az Országos Tanács elé terjeszti. Várjuk meg a jelentés!

Azok, akik el akarják kendőzni a vizsgálat eredményét, miközben azonnali tisztújításért kiáltanak a csalók és a csalásra bíztatók forgatókönyvét hajtják végre. Az SZDSZ elnöke a vizsgálat megindításakor kijelentette: akik részt vettek a szabálytalanság elkövetésében hallgatólagosan vagy tevőlegesen azok távozzanak a pártból! A hitelesség érdekében ez az első és nem megkerülhető lépés. Minden más csak ez után következhet.

Mint az SZDSZ Megyei Választmányának Elnöke és az Országos Tanács tagja, azzal a kéréssel fordulok a Szabad Demokraták Szövetségének valamennyi tisztségviselőjéhez és a párt tagságához, hogy a párton belül kialakult hatalmi harcnak ettől a nagyon kártékony formájától határolódjon el és akár aláírásával is tiltakozzon ez ellen.

Köszönettel:

dr. Tihanyi László
SZDSZ-Veszprém Megyei Választmány

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását