2024. április 28. - Valéria

Novellát adnak elő

A TÁP Színház társulata március 20-án, a Merlinben adja elő Molnár Péter: Keresők, avagy a lány neve című novellájának színpadi változatát, Vajdai Vilmos rendezésében - tájékoztatta a teátrum az MTI-t. A Keresők című darabot az eredeti elbeszélés alapján
2008. március 18. kedd 09:00 - Hírextra

"A főszereplő, András, rögtön a történet elején különös bajba keveredik. Amikor az Eckermann kávézóban éppen felfigyel egy lányra, odalép hozzá a Szorongás Rt. ügynöke, és közli vele: hét napja van arra, hogy megmentse azt a lányt, különben az ügynök örökre boldogtalanná teszi, ha a fiú nem jár sikerrel" - foglalja össze a szürreális mese alaphelyzetét a TÁP Színház.

A darab színtere a valóságos Budapest: a kávéház, a földalatti, a város legrégebbi köztéri szobra előtti tér, magas polgári lakásbelsők. A város hangjai, nyitott és zárt terei, épületei és tárgyai azonban mind beleszólnak az események menetébe.

Molnár Péter 2002-2003-ban írt kisregénye már több feldolgozásban is eljutott a közönséghez. A Magyar Rádióban hangjáték készült belőle, majd a TÁP Színház adaptálta két változatban, végül a Scolar Kiadó jelentette meg regény formában, illetve Peer Krisztián átdolgozásában képregény-változatban.

A novellából készült rádiójáték szerepelt a tavalyi berlini Prix Europa nemzetközi fesztivál versenyprogramjában. A Katona József Színház Kamra színpadán bemutatott előadás pedig 2007 nyarán elnyerte a Szegedi Alternatív Színházi Szemle fődíját és a színikritikusok díját a 2006/2007-es évad legjobb független színházi előadásáért.

A március 20-i előadás szereplői: Dióssi Gábor, Mészáros Béla, Jordán Adél, Sipos Vera, Horváth Ákos, Máthé Zsolt, Kocsis Gergő, Juristovszky Sosa, Keresztes Tamás, Vécsi Tibor, Járó Zsuzsa, Elek Ferenc és Schönberger Ádám. A darabban hallható Hangok: Halász Péter, Gryllus Dorka, Parti Nóra, Thúróczy Szabolcs, Bordi András, Ónodi Eszter, Keszég László, Marozsán Erika, Bodó Viktor, Szantner Anna, Vinnai András, Takátsy Péter, Csányi Sándor, Szabó Győző, Auth Magda, Turai Tamás.
A díszleteket Bartos András, a jelmezeket Juristovszky Tamara tervezte, a zene a rendező, Vajdai Vilmos munkája.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását