2024. június 15. - Jolán, Vid

Itthon is aggódnak a kassza miatt

Nincs meg a fedezete a jövő évre tervezett adócsomagnak - mondták hazai elemzők a keddi Világgazdaságnak. A nemzetközi minősítők után már a hazai elemzők is aggodalmuknak adtak hangot a jövő évi költségvetés alakulásával kapcsolatban.
2008. március 18. kedd 09:03 - Hírextra

 A nagy hitelminősítők – valamint az Európai Bizottság – jelezték: a nagy szerkezeti reformok hiányában nem látják biztosítottnak, hogy Magyarország tartósan visszatérjen a fenntartható pályára. A hazai elemzők közül többek szerint sincs meg a tervezett adócsomagnak a jövő évi fedezete, sőt már annak bevezetése nélkül is eltérne az ország a legutóbbi konvergenciaprogramtól.

Az idén nagy biztonsággal teljesülhet a kormányzat hiánycélja, ugyanakkor 2009-ben lényegesen eltérhet a konvergenciaprogramtól a kabinet – mondta a Világgazdaságnak Kondera Szilárd, az OTP Bank elemzője. Számításaik szerint ha el is költi a tartalékokat a kormány, az idei GDP-arányos hiány 3,8 százalék körül lehet. Ezzel azonban el is éri a büdzsé a lehetőségek határát, a kiadási szerkezetben nem található több, könnyen mozgósítható tartalék - olvasható a szaklapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását