2024. április 28. - Valéria

Magyar Szimfonikus Körkép a MüPában

Tavalyi sikeres bemutatkozását követően ismét fellép a Magyar Szimfonikus Körkép sorozatban a Művészetek Palotájában az Alba Regia Szimfonikus Zenekar; a székesfehérvári együttes április 10-én ad koncertet a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben - jelen
2008. március 18. kedd 20:17 - Hírextra

Drahos Béla, a zenekar Liszt Ferenc-díjas karnagya elmondta: az idei koncertsorozaton minden együttesnek egy magyar szerző 1950 után született művét is be kell mutatnia. A székesfehérvári szimfonikusok hazai ősbemutatóként az Erdélyben élő Csiky Boldizsár Concertatio című művét adják elő.

Szerepel még az együttes műsorában Csajkovszkij Rómeó és Júlia című művének nyitányfantáziája, valamint a zeneszerző Változatok egy rokokó témára című alkotása, amelyben közreműködik több nemzetközi zeneverseny győztese, Fenyő László gordonkaművész is.

A székesfehérvári Alba Regia Vegyeskar (karigazgató: Kneifel Imre), a Primavera Vegyeskar (karigazgató: Szabó Adrienn) és a Dunaújvárosi Vegyeskar (karigazgató: Horváth Péter) pedig Kodály Zoltán: Budavári Te Deumjával zárja a székesfehérváriak műsorát.

A koncertet Drahos Béla vezényli, közreműködik Kertesi Ingrid (szoprán), Erdélyi Erzsébet (mezzoszoprán), Mukk József (tenor) és Cser Péter (basszus).

A rendezvényre az idén is - csakúgy, mint tavaly - az Alba Volán Zrt. jóvoltából ingyen utazhatnak a székesfehérváriak. Mint Tóth István, a közlekedési vállalat vezérigazgatója elmondta, úgy tervezik, hogy 12-13 buszt indítanak, de ha az igények nagyobbak lesznek, bővítik a járművek számát.

Az összefogásnak köszönhetően a zenekar tavalyi koncertjén telt ház volt a Művészetek Palotájában.

A Magyar Szimfonikus Körkép január 16-án indult idei koncertsorozatában összesen 17 zenekar lép fel. A körkép alapötlete a Művészetek Palotája próbaidején, 2005 első hónapjaiban jött, amikor a zenekarok felkérésre próbálták ki az új hangversenyterem akusztikáját. A következő évben kapott nevet a zenekari sorozat, amelyet azóta minden évben megrendeznek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását