2024. április 26. - Ervin

Élmény-múzeumokat terveznek

Lezárult az önkormányzati múzeumok modernizációját elősegítő Alfa programnak az első üteme. Az elmúlt négy évben 1,2 milliárd forintot fordított a szaktárca az önkormányzati múzeumok modernizációjára.
2007. október 29. hétfő 20:05 - Hírextra
A következő szakaszban a többi között az "élmény-múzeumok" elindítása az egyik fő cél - erről Schneider Márta az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) szakállamtitkára beszélt hétfőn Budapesten.

A kulturális tárca 2004-ben indította el az Alfa-programot. 2004-és 2007 között országszerte 18 új állandó kiállítás jött létre, és 20 állandó tárlat korszerűsítése valósult meg, összegezte a szakállamtitkár. A programban nagy hangsúlyt kapott a műtárgyállomány megőrzése és védelme, tette hozzá Schneider Márta.

A szakállamtitkár emlékeztetett arra, hogy a múzeumi nagyrendezvények, mint a Múzeumok Majálisa, vagy a Múzeumok Éjszakája országszerte százezreket mozgat meg. A szaktárca ezért indította tavaly útjára a Múzeumok Őszi Fesztiválját, amelyik idén hetven múzeum részvételével november közepéig tart.

Az Alfa plusz program részeként 2008-és 2013 között a tárca egyebek mellett a gyermek- és látványközpontú múzeumok megvalósítását tűzte ki célul. A múzeumlátogatási szokások ugyanis mára jelentősen megváltoztak, a szakmai tartalmat szórakoztatóan kell a közönség elé tárni, hangsúlyozta a szakállamtitkár.

Tavaly 11,6 millió látogató fordult meg az önkormányzati múzeumokban, ezt a számot 2013-ig 14-15 millióra szeretné növelni a szaktárca, foglalta össze Schneider Márta.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását