2024. május 5. - Györgyi

Extra fotókiállítások

A horvátországi Dubrovnikhoz kapcsolódóan két rendhagyó fotókiállítást láthatnak az érdeklődők szerdától a budapesti Közép-európai Kulturális Intézetben - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Történelem és művészet, formák, színek és emberi gesztusok eleve
2008. március 18. kedd 08:38 - Hírextra

Damil Kalogjera fotóművész Hangok és képek címmel a Dubrovniki Nyári Játékok legjellegzetesebb pillanatait idézi fel, míg Goran Vranic fotóművész Dubrovnik és az évszakok című kiállítása a városnak az idővel és tengerrel való kapcsolatát mutatja be - olvasható a közleményben.

A nemzetközi együttműködés eredményeként megnyíló, április 11-ig látogatható tárlatokon a művészek alkotásain keresztül kerülhet közelebb az érdeklődő Dubrovnik világához: történelem és művészet, formák, színek és emberi gesztusok elevenednek meg.

A horvát nagykövetség, a Közép-európai Kulturális Intézet és Dubrovnik város önkormányzata által szervezett kiállításon köszöntőt mond Ivan Bandic, a Horvát Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Jékely Zsolt, az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezetője, Módos Péter, a Közép-európai Kulturális Intézet igazgatója, Ivica Prlender, a Dubrovniki Nyári Játékok igazgatója, valamint Marija Tonkovic, múzeumi tanácsadó.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását