2024. április 19. - Emma

Sípot adnak a nőknek baj esetére

"Fogd ezt a sípot, és ha bajba kerülsz, csak fújj bele, menten ott termek" - talán ez a népmesei fordulat járhatott a thaiföldi idegenforgalmi illetékesek fejében, amikor bejelentették, hogy ezentúl vészjelző sípot adnak a Phuket szigetére látogató női tu
2008. március 18. kedd 08:35 - Hírextra

Az idegenforgalmi kabinet hétfőn állt elő a mentőötlettel, két nappal azután, hogy fényes nappal meggyilkoltak egy svéd nőt a népszerű thaiföldi nyaralóhely tengerpartján. A 27 esztendős Hanna Charlotta Backlundot séta közben szúrták halálra szombaton, ám a támadót eddig nem sikerült kézre keríteni.

A phuketi rendőrfőnök elmondta, hogy a síp formáját is kitalálták már: a női nem jelzésére használt közkeletű szimbólumot, a kör alatti keresztet megmintázva készítik el a fütyülőket, amelyeket majd nyakba akasztva lehet viselni. A hatóságok még nem tudtak választ adni rá, hogy mikor kezdik a síposztást, hiszen - mint rámutattak - még csak most született meg a terv.

A minisztérium azért a praktikus riasztók mellett egyéb módon is javít a közbiztonságon: megnövelik a biztonsági őrök számát a szigeten és biztonsági kézikönyvekkel hívják fel a látogatók figyelmét a kockázatokra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását