2024. május 11. - Ferenc

MDF: Az MSZP lemondott Magyarországról

A Magyar Demokrata Fórum szerint a szocialisták szombati kongresszusa a lemondások kongresszusa volt. Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Szili Katalin lemondott a házelnöki tisztségről, az MSZP és a kormány pedig lemondott Magyarországról, a reformokról és az ország emelkedő pályára állításáról.
2009. július 4. szombat 23:24 - HírExtra
Az MSZP a XIV. kerületi Vasúttörténeti Park Mozdonyfordítójában tartotta szombaton.
Szili Katalin a kongresszus után újságíróknak azt mondta: a baloldal újjáépítése érdekében a szeptember 14-ei, első parlamenti ülésnapon elköszön az Országgyűléstől. Közölte: nem vállal tagságot a párt országos választási bizottságában, és "nem sarzsival, hanem baloldali politikusként" akar tenni a baloldal újjáépítésérét.

Lendvai Ildikó pártelnök szerint az MSZP szombati kongresszusa tartalmi, és nem személyi kérdésekkel foglalkozott. Sajtótájékoztatóján elmondta, a kongresszus megerősítette, és a választásokig ki nem nyithatóvá tette, hogy az MSZP támogatja a kormány válságkezelő programját, és senki hallani sem akart az előre hozott választásokkal való kacérkodásról, mert az árt az országnak.

Lendvai Ildikó közölte: a kongresszus arra kérte fel a kormányt, hogy fegyelmezett, takarékos, a célokat tartó költségvetést készítsen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását