2024. május 5. - Györgyi

Jogerős a népszavazás

Jogerőre emelkedett a március 9-ei háromkérdéses népszavazás eredménye, miután az Országos Választási Bizottság (OVB) pénteki határozata ellen nem érkezett érdemi kérelem a Legfelsőbb Bírósághoz (LB) a hétfő délután négy órás határidőig. Eszerint a tandíj
2008. március 17. hétfő 17:38 - Hírextra
A távirati irodát Madarász Gabriella, az LB közigazgatási kollégiumának szóvivő tanácselnöke arról tájékoztatta, hogy egyetlen felülvizsgálati kérelem érkezett a testülethez, ám az érdemi vizsgálatra nem volt alkalmas, ezért azt elutasították. (Az egyik kerületi önkormányzat kérelmét egy jogtanácsos képviselte, de az LB ezt nem fogadta el, mert hivatkozása szerint választási törvény értelmében a felülvizsgálati eljárásban az ügyvédi képviselet kötelező.)

Az OVB pénteken állapította meg a március 9-ei népszavazás összesített eredményét, miután előtte megszámolta a külképviseleteken leadott voksokat.

Az MTI-nek is átadott jegyzőkönyv szerint a tandíj kérdésében 3.309.616-an szavaztak igennel, míg 715.642-en nemmel. A vizitdíj kérdésében az igen szavazatok száma 3.321.313, míg a nemeké 708.283. A kórházi napidíj kérdésében 3.385.981-en voksoltak igennel, és 640.936-an nemmel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását