2024. április 20. - Tivadar

Diktatúrában szokásos döntés?

Diktatúrában szokásos döntést hozott a honvédelmi miniszter?-Pesti Imre írásbeli kérdése Szekeres Imréhez.
2008. január 4. péntek 13:25 - Hírextra
Tisztelt Miniszter úr!

Az elmúlt napok nyilatkozatai alapján világossá vált, hogy a kormány nem enged a hatalmi gőgből, az agresszivitásból, a politikai presztízsből és az üzleti érdekekből, hanem tovább ragaszkodik antidemokratikus módszereihez és tovább menetel a teljes magyar társadalom akaratával szemben.

Soha nem tapasztalt széleskörű összefogás jött létre a magyar társadalomban az egészségbiztosítás privatizációja ellen. Az egészségbiztosítási privatizáció ugyanis rossz Magyarországnak és rossz a magyar embereknek, hiszen újabb kórházak bezárásához, még hosszabb várólistákhoz és járulékemeléshez vezet, ráadásul a megfelelő színvonalú egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás nem mindenkinek a joga, hanem néhányaknak a kiváltsága lesz.

A kormány semmibe veszi az embereket, fittyet hány a szakszervezetek, a szakmai szövetségek és a civil szervezetek álláspontjára, és most már nem átall rossz emlékű, diktatúrákban szokásos eszközöket bevetni a vele egyet nem értőkkel szemben.

A mai napon sajtóinformációk szólnak arról, hogy a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter testvére, Szilvásy István főigazgató vezetése alatt álló intézményben megtiltották, hogy civil szervezetek kerekasztal tanácskozást folytassanak az egészségbiztosítási törvényről. Sajtóinformációk szerint a letiltás felsőbb utasításra történt.


Tisztelt Miniszter Úr!

Igaz-e, hogy az Ön közvetlen irányítása alatt lévő központban diktatúrákra emlékeztető módon, felsőbb utasításra tiltottak be egy olyan szakmai rendezvényt, amelyen valószínűleg nem a kormánynak tetsző véleményt fejtettek volna ki a résztvevők?

Ki döntött a kerekasztal tanácskozás betiltásáról: Ön, vagy a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter testvére, Szilvásy István?

Várom megtisztelő válaszát.



Tisztelettel:


Pesti Imre
Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

Kiadó: FIDESZ frakció
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását