2024. május 6. - Ivett, Frida

Panaszkodnak a magyar orvosokra

Ezrével érkeznek a panaszok a nagy-britanniai orvosállomány csaknem felét kitevő külföldi doktorokra, és ez alól a legnagyobb brit vasárnapi bulvárlap beszámolója szerint a magyarok sem kivételek.
2008. március 16. vasárnap 17:37 - Hírextra
A News of the World értesülése szerint az orvosi nyilvántartást vezető szervezet (GMC), amely a vitás kérdések elbírálásában is illetékes, jelenleg ötezer betegpanaszt vizsgál; közülük háromezret külföldi orvosok ellen nyújtottak be.

A nyilvántartásból szakmai mulasztások, sőt bűncselekmények - például szexuális jellegű támadások - miatt törölt külföldi doktorok száma egy év alatt megháromszorozódott.

A GMC listáján jelenleg 277 ezer orvos neve szerepel; közülük 128 ezren érkeztek más országokból, ami 46 százalékos arány.

A hatóság most sürgős vizsgálatot indított annak felmérésére, hogy a külföldről toborzott orvosok képzettsége megfelel-e a brit normáknak, bár az EU-országokból érkezettek külön vizsga nélkül regisztráltathatják magukat Nagy-Britanniában.

A News of the World a panaszos ügyek közül egy volt rendőr esetét ismerteti. Az Essex grófságbeli illetőségű David Foskew egyik lábát a leírás szerint kis híján amputálni kellett, miután "rutinjellegű térdműtétjét egy magyar sebész elfuserálta".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását