2024. április 20. - Tivadar

Esett az orosz tőzsde

Az orosz választások utáni tüntetések miatt estek az orosz tőzsdeindexek és gyengült a rubel - írja a Védomosztyi című orosz napilap szerdai száma.
2011. december 7. szerda 10:16 - HírExtra
A fővárosba szállított belügyi csapatokról és a rendvédelmi készültség növeléséről szóló híreket követően gyengültek az orosz tőzsdeindexek kedden délután. A MICEX és az RTS 3,95 és 4,7 százalékos veszteséggel zárt, ezzel elveszítették a november végi nyereségüket.

A Gazprom, a VTB pénzintézet, a Rosznyefty és a Lukoil részvényei 3-6 százalék közötti veszteséget szenvedtek el.

Az esésnek nem külső, hanem belső okai vannak- írja a Védomosztyi, mivel a vasárnapi oroszországi parlamenti választásokon a kormányzó Egységes Oroszország párt elveszítette alkotmányozó többségét és a szavazók negyedének támogatását. A választási visszaélésekről és a tiltakozó megmozdulásokról szóló hírek befolyásolták a tőzsdét.

A Rosbalt hírügynökségnek nyilatkozó szakértő, az Abszolut Bank egyik vezető munkatársa ugyanakkor külső okkal, a Standard and Poor's nemzetközi hitelminősítő bejelentésével indokolta a tőzsde gyengülését. Hétfőn negatív kihatású megfigyelés alá vette tizenöt euróövezeti tagállam, köztük a lehetséges legjobb, "AAA" besorolású Németország és Franciaország hosszú távú szuverén adósosztályzatait a Standard & Poor's.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását