2023. január 30. - Martina, Gerda

Gyógyult gólyák szabadon

Nyolc8 gyógyult gólyát engedtek szabadon szombaton délután a Hortobágyon. Ezek a madarak sérüléseik miatt nem tudtak Afrikába repülni társaikkal, és a Hortobágyi Madárkórházban töltötték a telet.
2008. március 16. vasárnap 07:32 - Hírextra
Már évek óta bevett szokás, hogy amikor társaik újra visszatérnek Afrikából, akkor őket is szabadon engedik. A március 15-ei ünnep alkalmából pedig még piros, zöld festékkel is megjelölték a fehér gólyákat.

A Hortobágyi Madárkórházbant ápolt gólyák többsége vezetéknek repült, elütötte az autó vagy éppen leesett a kéményről. Sérüléseik miatt kénytelenek voltak a telet a madárkórházban tölteni.

"Mivel minden évben március 15-én érkeznek Afrikából vissza a Hortobágyra a gólyák, ez az az alkalom, amikor az itt teleltetett gólyáinkat szabadon bocsátjuk." - mondta el Déri János, a Hortobágyi Madárkórház igazgatója.

Mivel a gólyaröptetés az ünnepre esik, ezért a gyűrűzés mellett minden fehér gólyát piros és zöld festékkel is megjelöltek. Aztán szép sorjában elengedték őket. Idén 8 gólyát sikerült úgy meggyógyítani, hogy szabadon merték engedni őket. Bár a gólyák elrepültek, gondozóik szerint néhány nap múlva többségük visszatér és a környéken rak fészket.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását