2024. április 19. - Emma

Szakembereket képeztek

Befejeződött a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA) és partnerei által európai uniós támogatással indított esélyegyenlőségi szakemberképzés, aminek köszönhetően jelenleg huszonkilencen dolgoznak esélyegyenlőségi vagy azzal rokon területeken -
2008. március 14. péntek 17:19 - Hírextra

Mindezt pénteken közölték a programban részt vevő szervezetek képviselői az MTI-vel. Az esélyegyenlőségi szakemberek feladata, hogy az adott területen érvényesítsék az esélyegyenlőség értékeit és szabályait - mondta Setét Jenő, az RPA igazgatója. Hozzátette: a végzettek közül van, aki szociális és van, aki jogvédelmi területen dolgozik.

Kövér Ágnes, a Jogklinika Alapítvány vezetője elmondta, hogy a képzés során a társadalomismereti tananyagok mellett a hallgatók elsajátíthattak emberi jogi, munkajogi, családjogi és szociális jogi ismereteket is. Horváth Aladár, az RPA elnöke az MTI kérdésre közölte: úgy látják, van értelme a szakemberképzésnek, de a jelenlegi finanszírozási rendszer és az intézményi hozzáállás miatt el kell gondolkodniuk azon, hogy újból elindítják-e a programot.

Az RPA 2005 végén jelentette be, hogy munkanélküli vagy inaktív roma és hátrányos helyzetű fiatalok számára indít képzést a Jogklinika Alapítvánnyal és a Volszi Bt.-vel közösen, azzal a céllal - mint Horváth Aladár akkor mondta -, hogy a tanfolyam befejeztével a hallgatók közvetlen környezetükben tudják felismerni a jogsértő helyzeteket és a gyakorlatban alkalmazhassák a megszerzett jogi, illetve szociális ismereteiket. A képzésben több mint ötvenen vettek részt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását