2024. április 28. - Valéria

Kamionstop a hétvégén

A hétvégén - szombaton 8 órától vasárnap 22 óráig - a 7,5 tonnát meghaladó össztömegű tehergépjárművek nem közlekedhetnek az ország közútjain - tájékoztatta a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium pénteken az MTI-t.
2008. március 14. péntek 14:56 - Hírextra
A közlemény kiemeli, hogy a vonatkozó kormányrendeletnek megfelelően a kamionstop március 23-án, húsvét vasárnap 8 órától 24-én, húsvét hétfőn 22 óráig, míg 29-én, szombaton 22 órától 30-án, vasárnap 22 óráig lesz érvényben.

A kormányrendelet szerint a tiltás kiterjed a magyar vagy külföldi hatósági jelzéssel ellátott tehergépkocsikra, vontatókra, mezőgazdasági vontatókra és ezek pótkocsijaira is.

A korlátozás célja, hogy a rendelet hatálya alá tartozó tehergépkocsik, elsősorban nyári és hétvégi időszakokban, valamint a munkaszüneti napokon a lakosság hétvégi nyugalmát ne zavarják, és forgalmuk korlátozásával az amúgy is zsúfolt közutakon a közúti balesetek száma csökkenjen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását