2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Deutsch-Für: Viseljenek kokárdát a rendőrök!

A Fidesz sok százezer embert vár a március 15-ei nagygyűlésére, amelyen nemzetközi megfigyelők is részt vesznek - közölte pénteken Budapesten Deutsch-Für Tamás, a Fidesz elnökének kabinetfőnöke, aki azt is bejelentette: pártja kezdeményezi az igazságügyi
2008. március 14. péntek 14:13 - Hírextra
A Fidesz és a magyar polgárok békés, méltóságteljes, felszabadult ünnepre készülnek - mondta sajtótájékoztatóján Deutsch-Für Tamás, hozzátéve, hogy a szombat délutáni nagygyűlésre az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, az eddigi jelzések alapján "sok százezer honfitársunkkal közösen fogunk ünnepelni".

Hangsúlyozta, ahogyan korábban, a közrend fenntartása március 15-én is a rendőrség feladata, ezért a Budapesti Rendőr-Főkapitánysággal (BRFK) folytatott megbeszélések alapján bíznak abban: a rendőrség, törvényi kötelezettségeinek megfelelően, garantálja, hogy a Fidesz megemlékezése békésen, mindenfajta erőszakos cselekmény nélkül zajlik majd le.
Mint mondta, a Fidesz szervezői kellő időben felvették a kapcsolatot a BRFK-val, "zökkenőmentes és partneri volt az együttműködés".

Hozzátette: a Fidesz részéről 152 műszaki technikai munkatárs lesz jelen, valamint mintegy 500 önkéntes és csaknem 140 biztonsági munkatárs segít a zökkenőmentes lebonyolításban, emellett a Civil Jogász Bizottság meghívására 15 nemzetközi megfigyelő is érkezik a rendezvényre.

A megfigyelők Angliából, Franciaországból, Svájcból, Németországból, Ausztriából és Ausztráliából érkeznek, őket március 15-én Balog Zoltán, az emberi jogi bizottság fideszes elnöke fogadja az Országgyűlésben, majd a rendőrségtől kapnak írásos tájékoztatást a nagygyűlés biztosításáról. A megfigyelők a rendezvény előtt sajtótájékoztatót tartanak, a nagygyűlés végén pedig közleményben számolnak majd be tapasztalataikról - mondta Deutsch-Für Tamás.

A fideszes politikus azt is elmondta, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a Fidesz önkéntesei a nagygyűlés ideje alatt 40 ponton időkódos videokamerával készítenek majd felvételeket, így ha bármi olyan jelenség lenne, amely veszélyezteti a békés ünneplést, akkor a biztonsági munkatársak vagy ha kell, a rendőrség megteheti a szükséges lépéseket, és ezt videofelvétellel is bizonyítani tudják.

A politikus azt is bejelentette, hogy Lázár János, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke levélben fordult Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterhez, akinél azt kezdeményezte, hogy március 15-én az ország minden pontján viseljenek kokárdát a szolgálatot teljesítő rendőrök, mert ez a gesztus megerősíthetné az emberekben azt a hitet, "nem a diktatúra erőszakszervezetével, hanem a demokratikus rend elkötelezettjével van dolguk", hogy rendőrség az emberek oldalán áll. Az összefogás, a nemzeti szolidaritás, a közös történelemben és a közös jövőben osztozás érzéséhez ez a gesztus jelentős mértékben hozzájárulna - mondta a Deutsch-Für.

A Fidesz elnökének kabinetfőnöke az MTI azon kérdésére, van-e információjuk arról, hogy bárki a Fidesz nagygyűlésének megzavarására készülne, azt mondta: nincs ilyen információjuk, és ezúttal a kormány sem kelt rossz hangulatot. Mint mondta, az elmúlt években a kormány a szlovák terrorfenyegetéstől kezdve a meg nem nevezett magyar szélsőjobboldali csoportokig mindenféle butasággal próbálta az embereket riogatni, azonban a Fidesz mindegyik ünnepi nagygyűlése ékes cáfolata volt ezeknek a hangulatkeltő kijelentéseknek. Hozzátette: arról nem tehetnek, hogy 2006. október 23-án a rendőrség politikai megrendelésre néhány száz randalírozót "rányomott" a Fidesz-nagygyűlés békésen ünneplő résztvevőire.

Deutsch-Für Tamás szintén az MTI kérdésére közölte: a Fidesz ahogyan korábban, most sem vesz részt Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel közösen az állami lobogó ünnepélyes felvonásán szombat délelőtt.

A politikus szerint kísérteties a történelmi párhuzam a 160 éve március 15-én történtek és mostani március 9-ei népszavazás között. Mint mondta, 160 éve magyar emberek addig példátlan erővel fogtak össze, és szálltak szembe a zsarnoksággal, a régi politikával, a hazugsággal és az elnyomással, visszaszerezték az önbecsülésüket, 160 éve Magyarország győzött. Most pedig sok millió ember érzi azt, hogy 2008. március 9-e az önbecsülés napja volt, amikor véget vetettek a "hazugság politikájának", közös erővel visszaszerezték az önbecsülésüket és megmutatták, hogy nem lehet következmények nélkül hazudni.

Deutsch-Für Tamás beszámolt arról is, hogy a Fidesz "Igen! Magyarország győzött" című nagygyűlésén felszólal majd Elmar Brok német európai parlamenti képviselő, Jókai Anna Kossuth-díjas író, Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere és Orbán Viktor pártelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. március 14. 18:45
Egyetértek az előző hozzászólóval. Deutsch-Für ugyanolyan szánalmas figura, mint apósa.
thurvj97
2008. március 14. 14:28
Te sötétlelkű inkább apósodnak adj tanácsot! Úgy tünik elment az esze!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását