2024. május 16. - Mózes, Botond

Molnár-féle törvény módosítás

Már 2009-ben működhet az új biztosítási rendszer, amely egyre inkább a minőségi gyógyítást nyújtó szolgáltatóhoz juttatna közpénzt, függetlenül attól, ki a tulajdonos - írta a hétfői Népszabadság.
2008. június 16. hétfő 08:11 - Hírextra
Nem mond le a biztosítási rendszer átalakításáról a szocialista kormány - nyilatkozta a lapnak Kökény Mihály, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke. A vezető szocialista egészségpolitikus szerint nem kerülhet sor további forrás kivonásra az ágazatból, de továbbra is éles küzdelem vár a közfinanszírozásból élő intézményekre.

A hónap végén nyilvánosságra kerülő tervek szerint az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) erős, egységes nemzeti kockázatközösségen alapuló biztosítóként működne, amelynek egyes feladatai regionális szervezetekhez kerülnének. A kormányzat várhatóan módosítja majd a Molnár-féle kapacitástörvényt - egyebek mellett - azért, hogy meghatározza majd azt, mit kell tudnia a gyógyítási palettából a súlyponti kórháznak.

Kökény Mihály szerint először a volt koalíciós partnerrel érdemes tárgyalni a kormány szándékairól, de a többi parlamenti párttal is jó lenne asztalhoz ülni - írta a Népszabadság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását