2024. április 26. - Ervin

SZDSZ: elkerülni a tisztújítást

Csütörtökön elkészült az SZDSZ tavalyi elnökválasztási csalását kivizsgáló jelentés. A Jüttner Csaba vezette bizottság által készített dokumentumot azonban csak pénteken láthatják a párt ügyvivői. A cél: mindenképpen elkerülni a tisztújítást.
2008. március 13. csütörtök 11:02 - Hírextra
Egy, a csalások miatti legitimációs válság nyomán megtartandó tisztújítás életveszélyes kockázatot jelentene az SZDSZ-nek, illetve annak az érdekkörnek, amely magát jelenleg a párttal azonosítja. A fő veszély az, hogy Fodor Gábor lesz a pártelnök, ez pedig a Kóka-blokk túlélési esélyeit jelentősen csökkentené. Kóka a csúfosan elbukott népszavazás estéjén tartott sajtótájékoztatójában többször is kitért arra, hogy a nemzetközi befektetői és pénzügyi köröknek nincs miért aggódniuk, mert pártja továbbra sem enged a reformokból.

Sajtóértesülések szerint két nappal később, az SZDSZ ügyvivői testületének ülésén leárulózta mindazokat, akik Horváth Ágnes távozását kívánták. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az SZDSZ mögötti érdekkörök számára kedvezőtlen fordulat állhatna be, ha a jelenlegi pártvezető távozásra kényszerülne. Ezért többen utaltak arra, hogy elsődleges célja volt a Jüttner-féle „vizsgálatnak”: Kóka személyére ne vetüljön árnyék.

A lap csütörtökön megírta, noha a párt ügyvivői testülete egy vizsgálóbizottság kezébe adta az elnökválasztási csalás kivizsgálását, ilyen testület lényegében nem létezett. A szálak egyedül a Kóka feltétlen hívének számító Jüttner Csaba kezében futottak össze. A pártelnök ezzel szemben csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, igenis volt háromtagú bizottság. Horn Gábor ügyvivőt szerdán kérdezte a Magyar Nemzet a bizottságról, de ő nem tudta, hogy kik annak a tagjai.
Forrás: hirtv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását