2024. április 26. - Ervin

Lehet így élni?

Erdő Péter bíboros mutatta be Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen Luigi Giussani, a Comunione e Liberazione (Közösség és Szabadság) elnevezésű mozgalom alapítójának könyvét - mondta Németh Tamásné, a mozgalom egyik magyarországi vezetője csütö
2008. március 13. csütörtök 23:39 - Hírextra

A Lehet így élni? című könyv három részben jelenik majd meg. A legfőbb erények, a hit, a remény és a szeretet hármasából az első rész a hit kérdéseit boncolgatja. Ebben a szerző megállapítja, hogy a hit minden emberi megismerés alapja - mondta Németh Tamásné.

A hitnek azonban megbízható tanúkra kell támaszkodnia, ahogy Jézusnak is hiteles tanúi voltak az apostolok személyében - közölte a mozgalom egyik vezetője.

A könyv, amelyet Domokos György, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dékánhelyettese fordított, egyebek mellett arról is szól, hogy az értelem és a hit nem zárja ki egymást, sőt a hit megrendülése a társadalom szétbomlásához vezet - folytatta.

Németh Tamásné elmondta, hogy Erdő Péter személyesen ismerte Luigi Giussanit, akinek révén még két fiatal pap is érkezett budapesti szolgálatra.

A könyv bemutatóján beszédet tartott Michene Faldi, aki több évtizede tagja a Közösség és Szabadság Mozgalomnak, és Kisdi Ágnes piarista gimnáziumi tanár, aki a könyv összeállításakor novíciaként hallgatta a szerző előadásait.

A Comunione e Liberazione mozgalom 1954-ben indult, a szentszéki elismerést pedig 1982-ben kapta meg. A mozgalom célja "a hozzá csatlakozók érett keresztény nevelése és az egyház küldetésében való együttműködés a modern társadalomban". A mozgalomból nőtt ki a Memores domini nevű, a szerzetesrendekhez hasonló hívői egyházi magánközösség, amely Szent Benedek reguláját tartja ugyan, de tagjai civil foglalkozást űznek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását