2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szesztilalom a hetedik kerületben is

Részleges szesztilalmat vezet be Erzsébetváros - erről határozott pénteken a kerület képviselőtestülete. A döntés értelmében április és október között tilos lesz szeszesitalt árusítani este 11 és reggel 6 óra között a vegyesboltokban. Az a tulajdonos, aki
2007. december 14. péntek 12:12 - Hírextra
A rendeletet a lakók kérésére hozták, sok volt ugyanis a panasz az utcán iszogató, gyakran hangoskodó társaságokra. Devosa Gábor a fővárosi VII. kerület alpolgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a döntés nem olyan szigorú, mint például a szomszédos VI. kerületben, ahol egész évben tilos éjszaka alkoholt árulni. Azért csak április és október között nem lehet szeszt árulni, mert általában a nyári időszakban gyakori az utcai italozás.

A szabályozás csak a boltokra vonatkozik, vagyis az éttermekben, kocsmákban továbbra is lehet büntetlenül alkoholt felszolgálni. este 11-től reggel 6-ig tart majd a szesztilalom. Az önkormányzat a tilalom idején szúrópróbaszerűen ellenőrzi majd az üzleteket. Ott ahol este 11 és reggel 6 óra között mégi eladnak akár egy üveg sört is, pénzbírságot szabnak ki az ellenőrök - mondta az alpolgármester. Ennek összege akár az 50 ezer forintot is elérhet.

Budapesten már több kerületben, így például a szomszédos Terézvárosban is megtiltották az alkohol árusítását éjszaka. Az alpolgármester szerint tapasztalatok azt mutatják a szigor bevált, kevesebb a randalírozó az utcákon.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását