2024. március 29. - Auguszta

Formáld te is a világot!

A XI. kerületi Petőfi Sándor Általános Iskola és Gimnázium diákjai nyerték meg a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet videofilm-pályázatát a Földünk ivóvízkészlete témakörben készített 8,5 perces filmjükkel.
2008. március 13. csütörtök 16:47 - Hírextra

A versenyt általános és középiskolásoknak hirdette meg a segélyszervezet. A fiatalok négy témakörben - Földünk ivóvízkészlete, a fejlődő országokon belüli szegénység, egészségügy és oktatás - készíthettek 5-10 perces videofilmet. Az első helyezett diákok nyereményüket - egy digitális videokamerát - Lehel Lászlótól, a segélyszervezet igazgatójától vették át a csütörtökön Budapesten tartott díjátadón.

A pályázat része volt a segélyszervezet által négy éve elindította Formáld te is a világot! mottójú társadalmi szemléletformáló programsorozatnak, amely további eseményekkel, tanulmányversennyel, fotókiállítással folytatódik. Minderről további részletek olvashatók a www.segelyszervezet.hu és a www.globalisneveles.hu című weboldalon.

A segélyszervezet várja a programhoz csatlakozni szándékozó középiskolák jelentkezését - mondta a távirati irodának ifj. Kis Boáz, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet sajtószóvivője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását