2024. április 20. - Tivadar

A Pénzügyminisztérium reakciója

A Fidesz, miután át nem gondolt, végig nem számolt népszavazási kezdeményezésével válsághelyzetet teremtett az egészségügyben, csupán arra keres megoldást, miként lehetne az ezzel kapcsolatos felelősség alól kibújni.
2008. március 13. csütörtök 20:44 - Hírextra

Bár a népszavazáson feltett kérdés az Alkotmánybíróság szerint nem érinti a költségvetést, a legnagyobb ellenzéki párt folyamatosan költségvetési megoldásokban látja a kiutat.

Ilyen javaslat volt a játékadó bevétel megpántlikázása, és egészségügyi célra költése. Miután nyilvánvalóvá vált, hogy a javaslat megalapozatlan, hiszen ezzel a bevétellel hosszú távon számol a költségvetés, vagyis nem csak az idén befolyó játékadó finanszíroz különböző jóléti és szociális kiadásokat, hanem a következő éveké is, Répássy Róbert csütörtökön újabb PR javaslatot tett, amely szakmaiságában kevésbé különbözik az előzőtől.

Javaslata egy szakállamtitkár fizetéséből kívánja finanszírozni az egészségügyből kieső több tíz milliárd forintot. Ráadásul a leendő szakállamtitkár jelenleg is a Pénzügyminisztérium alkalmazottja, 2006 óta kabinetfőnök, így az anyagiak terén a kinevezéssel változás nem történik.

Az egészségügy helyzetének megoldása komolyabb hozzáállást kíván, s alapvetően szakmai megközelítést igényel.

Pénzügyminisztérium Sajtóosztály

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását