2024. április 29. - Péter

Félrevezették a néppárti frakcióvezetőt

A Fidesz félrevezette Joseph Daul néppárti frakcióvezetőt. Észre sem vette, hogy azért bírálta a magyar kormányt, amit Franciaországban saját pártja vezetett be.
2008. március 13. csütörtök 20:51 - Hírextra
Az MSZP EP delegációja baráti hangú levelet intézett Joseph Daulhoz, az Európai Néppárt EP Frakciójának elnökéhez, melyben figyelmeztetik őt, hogy a Fidesz népszavazási kezdeményezését üdvözlő nyilatkozata kapcsán megtévesztés áldozatává vált. Daul úr nyilakozatában túldimenzionálja a népszavazás jelentőségét, nemlétező kormányzati visszaélésekről, legitimációs válságról beszél, megfeledkezve arról, hogy három szakpolitikai kérdésben nyilvánítottak véleményt a választópolgárok.
Joseph Dault a Fidesz félrevezette, olyan nyilatkozatot írattak vele alá, mellyel saját pártjának a Franciaországot jelenleg kormányzó UMP-nek az intézkedéseit kérdőjelezi meg. A Nicolas Sarkozy által vezetett kormányzat tavaly ugyanolyan intézkedéseket tett az egészségügyben, mint a magyar kormány, azaz bevezették a gyógyszerenként fizetendő dobozdíjat, a vizitdíjat a betegszállítás után fizetendő térítést. Ezzel párhuzamosan a jobboldali kormány intézkedett a kihasználatlan korházi ágyak felszámolásáról vagy átalakításáról és nagyszabású regionális korház-átszervezési programot hajt végre.

Tabajdi Csaba delegációvezető

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását