2024. május 7. - Gizella

Döglött halakkal tele a Balaton

Az elmúlt napokban a széljárástól függően tucatjával sodródtak haltetemek a part közelébe a Balaton egyes partszakaszainál, ami a természetes tavaszi halelhullás eredménye - nyilatkozta az MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa
2008. május 19. hétfő 12:08 - Hírextra
Angolnák, keszegek és busák tetemei okoztak riadalmat a Balaton partjainál, főként a tihanyi félsziget egyes partszakaszainál és Balatonvilágos térségében. A szakember elmondása szerint tavasszal, amikor gyorsan felmelegszik a víz, természetes jelenség a halak nagyobb számú elhullása, ami a pünkösd utáni napokban kezdődött, és várhatóan június elejéig tart.

A haltetemeket vagy a madarak eszik meg, vagy apró szervezetek bontják el pár nap alatt, vagyis anélkül tudnak hasznosulni, hogy káros hatással lennének a víz minőségére, ami egyébként kiváló - hangsúlyozta Specziár András, hozzátéve, hogy a kellemetlen látvány vagy esetleges bűzhatás miatt célszerűbb összeszedni a partra sodródó haltetemeket, mint kivárni felbomlásukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását