2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Burgonya-fényképezési világpályázat

Nemzetközi burgonya-fényképezési pályázatot hirdetett szerdán az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO. A kezdeményezésre az adott alkalmat, hogy a szervezet korábbi döntése értelmében 2008 a Burgonya Nemzetközi Éve.
2008. március 12. szerda 21:11 - Hírextra

A "Zoom egy nemzetközi élelmiszerre" című pályázat kiírása szerint a résztvevők feladata lesz a nemzetközi év szellemének bemutatása. A pályázók munkáinak érzékeltetniük kell a burgonya szerepét a fejlődő országok életében, a táplálkozásban, a foglalkoztatásban és a jövedelem biztosításában, bemutatva a termelés, a forgalmazás, a fogyasztás legkülönbözőbb vonatkozásait.

A burgonya - mostohanevén krumpli, hivatalos latin nevén Solanum tuberosum - a rizs, a búza és a kukorica után következik a táplálkozási világranglistán. Évente több mint 300 millió tonna burgonya terem az Andoktól a jünnani fennsíkig, az indiai szubtropikus területeken át az észak-európai síkságokig, így az e növény világát megörökítő fotósoknak bőven lesz témája - mondta BeBambi Lutaladio, a Burgonya Nemzetközi Évének FAO-felelőse.

A versenyen külön-külön pályázhatnak hivatásos és amatőr fotósok is. A pályamunkákat szeptember 1. előtt kell beküldeni, digitalizált formában, a képeket vezető nemzetközi fotósokból álló zsűri bírálja el, a díjazásra 11 ezer dollárt (1,8 millió forint) fordítanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását