2022. szeptember 28. - Vencel

A Fidesz szerint a kormány a felelős a kudarcért

Az árampiaci liberalizáció kudarcát a rossz előkészítés okozta, az árak emelkedéséért a kormány a felelős - mondta Fónagy János szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. március 12. szerda 16:11 - Hírextra

"Mostani intézkedéseivel a Magyar Villamos Művek (MVM) privatizálását és a közeljövőben várható újabb áremeléseket akarja a kormány és a miniszterelnök leplezni" - hangsúlyozta a Fidesz szakpolitikusa annak kapcsán, hogy a napokban felmentették Kocsis Istvánt, az MVM Zrt. vezérigazgatóját, illetve a kabinet szándékai szerint szerkezetileg átalakítják az energiaszolgáltató céget, és módosítják az árampiac működését.

Fónagy János azt mondta, nem az MVM tehető felelőssé a kormányzati politika kudarcáért és az áramár emeléséért. A képviselő hozzátette: a kabinet elhatározta az MVM "feldarabolását", részleges vagy teljes privatizálását, valamint ennek érdekében vezetőinek menesztését.

Az ellenzéki képviselő kiemelte: a villamos energia területén jelentős állami jelenlétre van szükség, az MVM-et kizárólagos állami tulajdonban kellene tartani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását