2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Vendégszereplők Nyíregyházán

Külföldi vendégszereplők is fellépnek az idei Nyíregyházi Művészetek Hetek rendezvénysorozatán március 13. és április 5. között - közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely művelődési központjának és gyermekcentrumának igazgatója az MTI-vel.
2008. március 11. kedd 08:54 - Hírextra
A hazai művészeti csoportok mellett japán, lengyel, román, szerb és ukrán együttesek szerepelnek a programban - mondta Szathmáryné Sipos Ildikó.

A távoli Japánból a Sakura Gyermekkar és a Yalei Konzervatórium zenekara érkezik a nyírségi nagyvárosba, s ad koncertet március 28-án és április 2-án a helyi Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében.

Két lengyel, egy-egy román, szerb és ukrán együttes pedig március 13-16. között a VI. Pro Archi Nemzetközi Ifjúsági Vonószenekari Fesztiválon vesz részt. A vonós hangszereken játszó fiatalok felvonulása és műsora nyitja meg egyébként a Nyíregyházi Művészeti Hetek rendezvénysorozatát csütörtökön, 18.00 órakor a városháza előtti Kossuth téren.

A fesztivál résztvevői a versenyprogram mellett 13-án és 16-án a Kodály iskola koncerttermében lépnek is fellépnek egy-egy hangversenyen.

A március 14-én a református templomban Szecsődi Ferenc hegedűművész ad önálló estet.
Polgár László Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes szintén önálló esten, március 20-án lép fel Nyíregyházán.

Láthatják az érdeklődők továbbá március 26-án a Romalegenda című rockoperát a Kalyi Jag előadásában, 27-én a János vitéz című daljátékot a Mandala Dalszínház, az Ezeregyév című produkciót pedig április 4-én az ExperiDance Tánctársulat bemutatójában.

Kádas Kati grafikus- és festő, Normantas Paulius fotó és Fekete Dóra textilművész kiállítása ugyancsak része a Nyíregyházi Művészeti Hetek programjának, amely április 5-én Szentpáli Roland tubaművész és a Talamba Ütőegyüttes közös koncertjével fejeződik be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását