2024. április 24. - György

Visszafogott árak

Igen visszafogott árakkal indítja karácsonyi árverését az Abigail Galéria december 9-én. Ez az üzletpolitika rendszerint vonzza a gyűjtőket, akik szívesen vásárolnak jó minőségű alkotásokat olcsón. Aztán, ha sokan akarják megvenni ugyanazt a művet, szárny
2007. december 2. vasárnap 17:18 - Hírextra
Választék van bőven igen sokféle merítésből. A 20. század elejéről, közepéről és fiatal kortársaktól. A 219 tétel között ezúttal is kiemelt hely illeti meg a galéria francia orientáltságának letéteményeseit. Az Abigail ugyanis megjelenése óta új színt honosít meg a hazai műkereskedelmi piacon. Egyfajta missziót vállalva, itthon kevéssé ismert, ám külföldön sikeres festők, szobrászok anyagát hozza a magyar aukciós életbe. Akiknek a nagyvilágban hírük, rangjuk és magas áraik vannak, itthon viszont nincsenek bevezetve. S áraik is jóval elmaradnak a nemzetközi színvonaltól.

Elsősorban a Franciaországba települt magyar művészek kapnak helyet az Abigail palettáján. Ezúttal is találkozhat az aukció közönsége Nem's Judith geometrikus formáival, Fehér Györgynek a mediterrán tengerpart szépségét idéző műveivel, Stein Anna, Biró Ákos gazdag koloritú munkáival, Birkás Béla absztrakt kompozícióval, Agathe Vaito, azaz Vajtó Ágota részletekre fókuszáló finom festményeivel. Lehet vásárolni a sokoldalú Joseph K'dar absztrakt kompozícióiból, Bíró Ákos élénk színfoltokká absztrahált természeti képeiből, Pető Istvánnak a természet, és a virágok elmúlását idéző műveiből. Gyűjtői darabokat kínálnak, a szobrász Kun Imre letisztult vonalú, geometrikus jelképeket formáló plasztikáit, vagy a magyar származású, Kilian Leonard Dax-nak a gondolati absztrakció jegyében született plasztikáit, háromdimenziós képeit.

Természetesen újból szerepel A.Tóth Sándor mű, még hozzá a legmagasabb kikiáltási kategóriában. Hiszen A.Tóth kultuszát éppen az Abigail teremtette meg a hazai műtárgypiacon. Ezúttal két festményt, egy színes, hangulatos utcarészletet és egy őszi, bakonyi tájat árvereznek a művésztől 1,4 és 1,6 millió forintos kikiáltási áron.

Az aukció legdrágább képe egy jellegzetes Ország Lili olajkép, amelyet 2,4 millió forintról lehet megvásárolni. Szinte sugárzik a fény Gyarmathy Tihamér Meghatározó struktúra című kompozíciójáról, az 1988-ban festett képért 1,9 millió forintot vár az aukciósház. Ugyanennyit kérnek Korniss Dezső fára festett konstruktív Kettős portréjáért.

Román György méretes, sejtelmes Idegen városa 1,1 millió forintról landol. Nádler István 1995-öd vásznáért pedig 1 millió forintról lehet licitálni.

Az Abigail árverés a Művészetek Palotájában lesz, az aukció képeit a Váci utcai galériában állították ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását