2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Toller ügyében lassan őrölnek a malmok

Lassan folyik az eljárás, így egyelőre még nem indították meg a pert Toller László cselekvőképességét érintő gondnokság alá helyezésének ügyében - közölte a szekszárdi gyámhivatal irodavezetője az MTI érdeklődésére kedden.
2008. március 11. kedd 17:07 - Hírextra
Az ügyintézési határidőbe nem számítanak bele a különböző eljárási cselekmények, s a szakhatóságok megkeresése - mondta Barabás Csilla.

Tájékoztatása szerint a hozzátartozókkal már sikerült felvenni a kapcsolatot, jelenleg az időpont egyeztetése folyik, amikor a meghallgatásukra sor kerülhet. Ettől kezdve számít a 60 napos határidő, amikor megteszik a nyilatkozatot, hogy kívánnak-e pert indítani vagy sem.

Ha nem élnek a perindítás jogával, a gyámhivatalnak akkor kell kezdeményeznie a bírósági eljárást, ha már beszerezte a szükséges iratokat, orvosi véleményeket - tette hozzá.

Toller László országgyűlési képviselő, Pécs egykori polgármestere 2006 júniusában szenvedett maradandó sérüléseket egy közúti balesetben Dombóvár közelében, azóta éber kómás állapotban van.

A jelenlegi szabályok szerint ilyen helyzetben az országgyűlési képviselő akkor veszíti el mandátumát, ha meghal, vagy a cselekvőképességét korlátozó gondnokság alá helyezik.

A cselekvőképtelenség megállapítását egy azóta már magát felfedő állampolgár kezdeményezte egy, a pécsi gyámhivatalhoz 2007. november 16-án elküldött névtelen elektronikus levelében.

Mint mondta: kezdeményezését nem rosszindulat vagy politikai cél motiválta, Toller László választókörzetének lakójaként kívánta a "kialakult szerencsétlen helyzetet" megoldani.
A pécsi önkormányzat elfogultságot jelentett az ügyben, ezért a közigazgatási hivatal a szekszárdi gyámhivatalt jelölte ki az eljárás lefolytatására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását