2024. május 3. - Tímea, Irma

Theszaloniki régészmetró

Több mint ezer, leletekkel teli sírt találtak a második legnagyobb görög város, Theszaloniki metrójának építésekor. A különféle méretű és korú sírok többsége ékszereket, pénzérméket vagy más művészeti alkotást tartalmazott - közölte a település régészeti
2008. március 11. kedd 13:57 - Hírextra
A legtöbbet - szám szerint 886-ot - a városközponttól keletre tártak fel, ezen a területen temető volt a római és bizánci korokban. A temetkezési helyeken számos nyomát találták a fakoporsóknak, amelyeket a földbe temettek, de több márvánnyal burkolt kripta illetve családi mauzóleum van közöttük.

94 különálló sírhely fekszik a theszaloniki pályaudvar közelében, ez egykor szintén temető volt, amelyet a Kr. e. I. századtól Kr. u. az V. századig használtak.

A város metróépítkezése 2006-ban kezdődött, az első 13 állomást a tervek szerint 2012-ben adják át. A földmunkák során még további kincsek előkerülésére számítanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását