2024. április 29. - Péter

Medvegyev és dolgozószobája

Az elnök az, aki irányítja az országot. Fontos dolgokban dönt, papírokat ír alá, utasításokat ad, ő találja ki az összes szabályt és választásokat rendez" - ennyit tudnak a dologról egy szentpétervári ifjúsági ház legkisebbjei, akiknek a témáról készült r
2008. március 11. kedd 11:24 - Hírextra
Az elnök dolgozószobájában nélkülözhetetlen a fotel, asztal, számítógép, titkár, radír, zakó, őrség, nyakkendő, óra, aktatáska, asztali lámpa, továbbá a csend és maga az elnök.

Van, aki szerint az iroda üres kocka, "hogy az elnök tudjon gondolkodni és táncolni".

Alekszej Skotolov kisiskolás hatalmas uralkodói termet rajzolt, benne kevés bútorral, falmélyedésben könyvekkel. A nagy íróasztal mögött ül az elnök, aki nála Vlagyimir Putyinra hasonlít, jobbról-balról orosz nemzeti zászló, az elnök mögött a falon a világ térképe, s fölötte sarló és kalapács....
Egy kislány "Hogyan legyünk elnökök" címmel könyvet tett az íróasztalra. Egy másik rajzon Matrjoska-babát formáz az íróasztal, amelybe beépítettek minden szükséges technikát. A falakról hatalmas szemek - a kis alkotó szerint a világűr legtávolabbi sarkába is ellátó teleszkópok - tekintenek le, az őrök skót dudát formázó fegyverekkel járnak.

A sok-sok érdekes ötlet közül figyelmet érdemel a medvefej alakú, falra helyezett lézerképernyő, amelybe videokamerák mellett beépítettek egy "ködös-felhős vízszekrénykét a tengeri vízszintet, illetve mélységet mérő műszer számára". (Ebből a leltár szerint csak egy darab szükséges.)
Végül több gyerek rajzolt az elnöki dolgozószoba alá bunkert, illetve fegyvergyárat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását