2024. május 10. - Ármin, Pálma

Gypsypunk és Kultur Shock

Az amerikai Kultur Shock együttes pénteken gypsypunkkal, a romániai Fanfare Savale hétfőn világzenével várja az A38 Hajó különleges zenei programokhoz szokott közönségét. A Kultur Shock mellett pénteken a meglehetősen sokszínű hazai Anselmo Crew, és DJ To
2008. március 11. kedd 15:55 - Hírextra
A Kultur Shock vegyes etnikumú csapat stílusa a Magyarországon már csatát nyert Gogol Bordellót idézi, csak sokkal lendületesebb, kíméletlenebb és viccesebb. A seattle-i együttes zenéjében a punk, a funk, a balkáni zene, tangó és valcer ötvöződik a metálklezmerrel. Mindehhez elképesztő színpadi produkció társul.

A horvát-bosnyák-bolgár-japán-amerikai összetételű együttes 1996-ban alakult, saját képességei révén és neves zenésztársak segítségével nyomult előre. Támogatta őket többek között Kris Novoselic (Nirvana), Jello Biafra (Dead Kennedys) és Billy Gould (Faith No More).

Az egyre népszerűbb Kultur Shock a bevándorlásról, az üres patriotizmusról és az elhagyott kelet-európai hazáról írja dalait, s vad balkáni, cigány, ironikus, őszinte, gyakran provokatív punk egyvelege alkotja zenéjüket. Azt vallják: minden koncertjükön úgy játszanak, mintha az lenne az utolsó.

Hasonló erős tempójú zenét játszik az este folyamán fellépő hazai Anselmo Crew is. Stílusukat latin zenéből, funkból, hiphopból és a balkáni népzenéből "keverik".

Hétfő este a romániai Fanfare Savale, a kelet-európai világzene kitűnő képviselője lesz a Hajó vendége. A banda a tempós balkáni ritmusokat fúvószenével fűszerezi. A Magyarországon igen népszerű zenekar a Borat című filmben felhangzó számainak eredményeképpen is kiérdemelte a nemzetközi elismerést.

Egy kis kelet-romániai faluból indult a társaság, ahol szinte minden férfi játszik valamilyen fúvós hangszeren. A tizenkét tagú zenekar a cigány népzenét ötvözi a rezesbanda-hagyománnyal. Azt mondják a zenekarról, hogy olyan, mint egy gyorsítva nézett Kusturica-film. Többször fellépett Magyarországon a Szigeten, Kapolcson a Mediawave-fesztiválon.

A Fanfare Savale előzenekar, a debreceni és nyíregyházi zenészekből álló Folk Error fúziós világzenét játszik klasszikus népdalmotívumokat táncos-funkys-progresszív rockos köntösbe öltöztetve, groove-alapokkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását