2024. május 5. - Györgyi

London 2012: hamarabb kezdik a központi stadion építését

Az eredetileg tervezettnél három hónappal korábban, már májusban megkezdhetik a 2012-es londoni olimpia központi stadionjának építését - jelentette be a szervezőbizottság.
2008. március 11. kedd 15:49 - Hírextra
A brit fővárosban tavaly júliusban indultak meg a munkálatok a kiszemelt terület megtisztításával, s miután a reméltnél gyorsabban sikerült alkalmassá varázsolni a területet, az építést is előbb lehet indítani.

"Több tucat épületet bontottunk le, kitermeltünk 800 ezer tonna földet. Egyszóval befejeztük az előkészítő munkálatokat, így hamarosan elkezdődhet a majdnai nyitó- és záróünnepségnek, illetve az atlétikai versenyeknek otthont adó aréna építése" - nyilatkozott John Armitt, az előkészületi munkákért felelős csoport vezetője.

Armitt továbbá elmondta, hogy azért kellett ilyen hatalmas mennyiségű földet kiásni, mert a több mint száz évig ipari területként hasznosított kelet-londoni városrészben az évek során radioaktív anyagok szivárogtak a talajba. Ugyanakkor jelezte, vigyáztak rá, hogy a szennyezett föld senkire se jelentsen veszélyt.

A londoni nyári játékok fő stadionja a tervek szerint 80 ezer néző befogadására lesz alkalmas. Eredetileg az augusztusi pekingi olimpiával egy időben kezdték volna el az építését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását