2024. április 29. - Péter

Kemény Dénes elszánt

Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a férfi és női válogatottat is képesnek tartja az éremszerzésre a pekingi olimpián és ez is az elvárás - többek között erről volt szó a pólósok keddi ötkarikás konzultációján.
2008. március 11. kedd 19:34 - Hírextra
Kemény Dénes, a férfiak szövetségi kapitánya elmondta, hogy a nemzeti együttes 18 fővel május 26-án kezdi el a közvetlen felkészülést a játékokra, ahova 13 játékost lehet nevezni. Az utazók névsorát a 18-as keretből állítja össze.

A felkészülési mérkőzések mellett - Szerbiával négyszer, Romániával kétszer találkoznak a magyarok - a szombathelyi ING Kupán (Görögország, Németország és Montenegró lesznek a riválisok) száll vízbe a gárda a júliusi malagai Európa-bajnokság előtt. Az Eb után Kemény kijelöli az olimpiai csapatot.

A játékok előtti utolsó felkészülési lehetőség a budapesti Unicum Kupa, melyre egyelőre a horvátok kaptak meghívást, akik a kiemelések elkészítése után biztosan nem lesznek a magyar együttes csoportellenfelei Pekingben.

Kemény arról is beszámolt, hogy Zala György olimpiai bronzérmes kenus erőnléti edzőként segíti a felkészülést.

A tréner végül nehezményezte, hogy a Magyar Antidopping Csoport (MACS) ellenőrei a kecskeméti Volvo Kupán négy játékostól a záró forduló mérkőzése előtt három órával vettek mintát. Ezeknek a pólósoknak a kapitány szerint "tele kellett inni magukat" ahhoz, hogy mintát tudjanak adni, ami nem nevezhető ideális felkészülésnek egy meccs előtt. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja szerint más esetekben is érkezett hasonló panasz, amit a szervezet a jövő szerdai sportágvezetői értekezleten jelez a MACS irányítóinak.

Pavlik Gábor csapatorvos arról panaszkodott, hogy a doppinglabor megszűnésével eltűnt az a lista, amely a bevizsgált, legálisan szedhető táplálék-kiegészítő szereket tartalmazta.

Godova Gábornak, a női válogatott szakvezetőjének beszámolója szerint csapata június 16-án kezdi el a közvetlen felkészülést. Az augusztus 11-i rajtig nyolc hetet tölthet együtt a gárda, a program az olimpiai csoportbeosztás kisorsolása után alakul ki véglegesen.

Godova úgy véli, együttese benne van abban a szűk elitben, amelyikből kikerül a végső győztes, de hozzátette: a női mezőny kiszámíthatatlanságát mutatja, hogy az elmúlt olimpiai ciklusban nem volt duplázó a világversenyeken.

A műugrók konzultációján Kelemen Ildikó, korábbi versenyző - aki pontozóként lesz jelen Pekingben - elmondta, hogy a tervezett négy kvótából Barta Nóra és Kormos Villő révén eddig kettőt sikerült megszerezni. Női toronyugrásban Mátyás Melinda harmadik, a férfiaknál Hajnal András ötödik számú tartalék, de Kelemen úgy véli, egyiküknek sem reménytelen a helyzete.

Elhangzott, hogy az edzéslehetőségek továbbra sem megfelelőek: Barta Eindhovenben készül ott dolgozó edzőjénél, Ligárt Andrásnál, a többiekkel viszont gyakran előfordul, hogy Triesztig autóznak a hétvégén, ott gyakorolnak, majd két nap elteltével visszautaznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását