2024. május 4. - Mónika, Flórián

Támogatták a módosítást

Egyhangú szavazással általános vitára alkalmasnak találta hétfői ülésén az Országgyűlés Kulturális és Sajtó Bizottsága azt az ötpárti javaslatot, amely az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tagjainak mandátumával kapcsolatos szabályokat módosítan
2008. március 10. hétfő 14:48 - Hírextra

Az indítványban az szerepel: a testületi tagok megbízatása lejár abban az esetben, ha az 1995-ben elfogadott médiatörvény - amely alapján választják őket - hatályát veszti.

Jánosi György (MSZP) bizottsági alelnök a változtatás indokaként említette, hogy "előrehaladott állapotban van" az új médiaszabályozásról folyó ötpárti egyeztetés, amelynek eredményeként tartalmában és funkciójában gyökeresen megváltozna a médiatestület.

"Akit megválasztanak, annak tudnia kell, mire számíthat" - magyarázta az ülésen Pető Iván (SZDSZ) bizottsági elnök, miért nem a március utolsó napjaiban lejáró mandátumú tagok hivatali utódainak megválasztásával egy időben határoznak a kérdésben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását