2024. április 25. - Márk

Szabadságvesztésre ítélték Sas Józsefet

A Fejér Megyei Bíróság hétfői tárgyalásán négy rendbeli adócsalás bűntette miatt - nem jogerősen - egy évi szabadságvesztésre és 300 ezer forint pénz mellékbüntetésre ítélte Sas Józsefet; az ítélet végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. A Mikros
2008. március 10. hétfő 16:29 - Hírextra

Az elsőrendű vádlottat, B. Bélát kilenc rendbeli adócsalás bűntettében - abból négy esetben bűnsegédként elkövetett adócsalás bűntettében - és egy rendbeli magánokirat-hamisítás vétségében találta bűnösnek a bíróság, s ezért halmazati büntetésként - ugyancsak nem jogerősen - őt két évi, három év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Hat rendbeli adócsalás alól bizonyítottság hiányában felmentette a bíróság Sas Józsefet, három rendbeli magán-okirathamisítás vétségében pedig megszüntette az eljárást.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért. A per a Fővárosi Ítélőtáblánál folytatódik.

A részletekről Gieszné Boda Orsolya az MTI-nek elmondta: Sas József és az elsőrendű vádlott 1997-ben állapodott meg arról, hogy a humoristát művészi és szerzői jogi védelem alá eső tevékenységében B. Béla vállalkozása képviselje, és ez a vállalkozás szedje be az azért járó díjakat.
A befolyt pénz után Sas Józsefnek személyi jövedelemadót, az elsőrendű vádlott vállalkozásának pedig kifizetőként a társadalombiztosítási és egészségbiztosítási járulékot, illetve áfát kellett volna fizetnie, aminek teljes egészében nem tettek eleget.

Bár az elsőrendű vádlott a rendőrségen beismerő vallomást tett, azt később indok nélkül visszavonta. Ezért egyéb bizonyíték hiányában a bíróság 58,5 millió forint átvételének Sas József által történt elismerésére alapozta az ítéletét.

Az összeg adótartalmát önellenőrzéskor fizette be a Mikroszkóp Színpad igazgatója.
.Sas József az ítélethirdetés után az MTI kérdésére azt mondta: nem érti, ha nincs bizonyíték ellene, s nem bűnös, miért ítélték el.

Zamecsnik Péter, a Mikroszkóp Színpad igazgatójának ügyvédje szerint megállapították, hogy ha a kifizető nem Sas József, akkor a személyi jövedelemadó tekintetében sem őt terheli a bevallási kötelezettség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását