2024. április 24. - György

Horogkereszt egy gyülekezeti épületen

Horogkereszteket és neonáci jelszavakat festettek ismeretlenek a Hit Gyülekezetének főként romák által látogatott házára csütörtökre virradóan - közölte az MTI-vel a gyülekezet képviselője; a rendőrség nyomozást indított az ügyben.
2008. november 13. csütörtök 15:37 - Hírextra
Mocsár Richárd elmondta: a gyülekezeti ház egyik oldalát és ajtaját elborították a méteres horogkeresztek, valamint a White Power (fehér hatalom) és White Hungary (fehér Magyarország) feliratok, amelyeket vörösesbarna zsírkrétával festettek fel. A ház ajtaját szürke festékkel öntötték le.

Mocsár Richárd közölte: az 1994-ben alakult közösségnek háromszáz tagja van, nagyobb részük roma. A gyülekezetet korábban nem érte hasonló atrocitás. Hozzátette: a rasszista támadás miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel közölte: a rendőrség rongálás és önkényuralmi jelképek használatának vétsége miatt rendelt el nyomozást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását