2024. április 28. - Valéria

Ne gyújtsanak rá a képviselők!

Kínában egyes képviselők szeretnék, ha a kormány tagjai élen járnának a dohányzás mérséklésében, ezért például szükségesnek látják, hogy ne gyújtsanak rá hivatalos rendezvényeken. Ven Csia-pao (Wen Jiabao) volt kínai államfő 2004-ben azt ígérte, hogy az a
2008. március 10. hétfő 15:12 - Hírextra

Pekingben tavaly októberben betiltották a dohányzást a taxikban, 1995-ben pedig a város füstmentes helyeknek nyilvánította a kórházakat, színházakat, könyvtárakat, bankokat, üzleteket és valamennyi tömegközlekedési eszközt - csakhogy e tiltást többnyire nem veszik komolyan.

"A minisztériumoknak és dolgozóiknak kellene élen járni a dohányzás elleni kampányban... Ezenkívül valamennyi minisztériumi helyiségben be kellene tiltani a dohányzást" - idézte az Új Kína hírügynökség az egyik kínai képviselőnőt hétfőn.

A képviselőnő szerint ezenkívül törvény útján be kellene tiltani a filmekben és a tévében látható rejtett cigarettareklámokat, valamint cigarettázós jeleneteket is.

Ám az efféle törekvés szélmalomharc Kínában, amely a világ legnagyobb dohánygyártó országa, s ahol hagyományosan rendkívüli mértékű a dohányzás, ezért a multinacionális dohánygyártó cégek számára is hatalmas piacot jelent az ország.

A kínai cigaretták a világon a legolcsóbbak közé tartoznak.

Kínában az üzleti megállapodások többnyire cigifüstben köttetnek, és a cigaretta hagyományosan gyakori ajándék.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását