2024. április 25. - Márk

Hetente egy nap mobil, számítógép és tv nélkül

A videofília problémája már olyan méreteket öltött az Egyesült Államokban, hogy egy idő óta különleges kurzusokon próbálják kezelni. E kurzusokon főleg a kommunikáció és a marketing fiatal szakemberei vesznek részt.
2008. március 10. hétfő 08:37 - Hírextra

 A 30 éves Ariel Meadows újságíró is egy ilyen tanfolyamból merítette az ihletet terápiás honlapjának, a 52 Nights Unplugged-nak (52 éjszaka kikapcsolva) a beindításához. A képernyő-függő fiatalember elhatározta: a hét egy napján kikapcsol mobiltelefont, számítógépet, tv-t és megpróbál másokat is hasonlóra bírni - írta a La Repubblica című olasz napilap.

Meadows a honlapon elmondja tapasztalatait és lehet csatlakozni hozzá. Ehhez egy saját honlapra is szükség van, amelyen tulajdonosa rövid életrajzot közöl magáról és ezt fényképével egészíti ki. Felelnie kell továbbá három kérdésre, amelyek a következők: 1. Technológiai függőségének mi a legnyugtalanítóbb jele? 2. Miért akarja kikapcsolni a képernyővel rendelkező szerkezeteket? 3. Mit tervez az 52 szabad estjével?

A tagok írhatnak kommentárokat a többiek honlapjára, megismerkedhetnek egymással, vitafórumokon vehetnek részt. A legnagyobb érdeklődést a harmadik kérdés váltja ki. Van, aki bevallja, hogy régen látott barátjával akarja feleleveníteni a kapcsolatot, van, aki újra hódol régi szenvedélyének, a táncnak. Van, aki olvas.

Orvosok, pszichológusok örülnek az ilyen hasonló internetes kezdeményezéseknek, mivel meg vannak győződve arról, hogy a videofília nem tesz jót az embereknek. Mindenkinek fel kell magának tennie a kérdést, hogy hol a határ és nem szabad megfeledkezni arról, hogy az informatikai szennyezés milyen károkat okoz a szervezetnek - mondják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását