2024. május 18. - Erik, Alexandra

Erre az esküvőre örökre emlékezni fognak...

Száz évben egyszer adódó lehetőséget ragadott meg egy pár esküvője időpontjaként: 12 óra 34 perc 56 másodperckor mondták ki az igent a 7. napon a 8. hónapban és persze az évezred 9. esztendejében.
2009. augusztus 8. szombat 18:46 - HírExtra
Angolszász dátumjelölés esetén persze szembeötlőbb a rendkívüliség: 12:34:56 7/8/09. Azaz az összes számjegy szerepel méghozzá növekvő sorrendben 1-től kezdődőn a dátumban. Egyetlen "szeplő" a nulla, amely nem az 1-es előtt áll, hanem a 9-es elé "keveredett". (Ahhoz azonban éjjel kellett volna házasodni: 01:23:45-kor, és persze 6-án, júliusban és tavaly. De akkor nincs 9-es a dátumban, van viszont "plusznulla": a 8-as évszám előtt is állna egy).

Ha valakik utánozni akarják a peterborough-i párt, akkor évszázadonként egyszer tehetik, minden század 9. évének 8. hónapjában a 7. napon a 12. óra 34. percének 56. másodpercében, azaz legközelebb 2109-ben.

Az ötlet a menyasszonyé volt, aki így reméli, hogy férje sosem fogja elfelejteni házassági évfordulójukat - adta hírül a Daily Mail című brit lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását