2024. április 28. - Valéria

Megbízható és jómódú állatbaráté lehetnek a bocsok

Csak bizonyítottan megbízható, emellett jómódú állatbarátoknak adja el a múlt hónapban született három medvebocsát Cserkaszi város állatkertje.
2008. március 10. hétfő 08:33 - Hírextra

A bocsokat, amelyeket a közép-ukrajnai nagyváros állatkertjének tizennégy éves barnamedvéje hozott a világra, a múlt héten, egyhónapos korukban választották el az anyjuktól, hogy állatkedvelő pénzes vevőknek ajánlják fel őket megvételre - közölte Valdiszlav Szkljanko, a létesítmény igazgatóhelyettese a Gazeta Po-Ukrajinszki országos napilappal. Elmondása szerint az egyik medvebocsot már meg is vették 600 dollárért (104 ezer forint). A másik kettőért is egyenként 700 dollár (120 ezer forint) körüli összeget szeretnének kapni - tette hozzá.

Mint kifejtette: a gazdag emberek megengedhetik maguknak, hogy kedvtelésből növendékmackót vásároljanak. Szabályszerűnek mondta, hogy az újdonsült tulajdonosok a medvék felnevelkedéséig kiszórakozzák magukat, s ha a jó pénzért megszerzett állatok már nem érdeklik őket, akkor díjtalanul visszaadják megunt szerzeményüket az állatkertnek.

A szakember arról biztosította a közvéleményt, hogy a medvebocsok eladása előtt tájékozódnak a vásárlók felől. Ha az állatkert előtt ismeretlen a vevő, akkor az intézmény által szavahihetőnek tekintett emberektől kérnek róla ajánlást, hiszen a medvetartás nem olcsó mulatság, a mackó megfelelő élelmezése évente legkevesebb 20 ezer dollárba (3,6 millió forint) kerül - közölte.

Szkljanko azt is elmondta, hogy az idomításra vagy otthoni tartásra szánt medvebocsokat egyhónapos koruk előtt le kell választani az anyjukról, mert ha vele együtt nevelkednek, akkor megmásíthatatlanul kiütköznek rajtuk a vadállati hajlamok.

Elmondása szerint az ukrajnai állatkertek, cirkuszi társulatok, állatattrakciós központok vezetői állandó kapcsolatban vannak egymással, ezért pontosan tudják, hol várható állatszaporulat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását