2024. április 25. - Márk

Fülöp elszólta magát

Fülöp herceg, II. Erzsébet brit uralkodó férje ismét olyan helyzetbe került, mint aki akasztott ember házában kötelet emleget - ezúttal hastáncosnők egy csoportja előtt.
2008. március 10. hétfő 13:22 - Hírextra

A négy asszony vendégként lépett fel a walesi Swansea egyik általános iskolájának hétvégi rendezvényén, amikor a 86 éves Fülöp herceg személyes véleményét kifejezve ezt mondta: "úgy gondoltam, hogy a keleti asszonyok egész nap csak üldögélnek, vízipipát szívnak és édességet fogyasztanak" - idézte őt Beverly Richards 47 éves hastáncosnő.

Az asszonyok mindazonáltal higgadtan fogadták a herceg szavait. - "Őszintén szólva meg kell mondanom, hogy megtiszteltetés, ha a királyi ház egyik tagja sérti meg az embert. Olyasmi ez, amit az ember elmesél az unokájának" - jegyezte meg Richards a BBC jelentése szerint.

Fülöp herceg mind a négyüket végig mustrálta tetőtől talpig és közben huncutul kacsintott. - "Mondhatják egyesek, hogy kissé túlsúlyosak vagyunk, de mindenestre tisztán keleties a külsőnk" - jegyezte meg Richards.

II. Erzsébet királynő férjénél sokkal udvariasabban nyilatkozott. "Ez igazán nagyon érdekesnek" - jegyezte meg az uralkodó, amikor a hastáncosnők tevékenységéről tájékoztatták őt.

Fülöp herceg igencsak elhíresült ballépéseiről. Egyszer például Pekingben angol diákokat arra figyelmeztetett: "Ha még sokáig itt maradtok, ferde szeműek lesztek". Helmut Kohl egykori német szövetségi kancellárt pedig "birodalmi kancellár úrnak" szólította találkozójukon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását