2024. április 28. - Valéria

Németország nyert

Meglepetésre Németország válogatottja nyerte a férfi vízilabdázók nagyváradi olimpiai selejtezőtornáját, miután a vasárnap esti döntőben, hosszabbítás után 10-9-re nyert Olaszország legjobbjai ellen.
2008. március 10. hétfő 13:19 - Hírextra

Az erdélyi város Ioan Alexandrescu nevét viselő vadonatúj uszodájában rendezett 12 csapatos viadalon a harmadik helyet a Kanadát a bronzmeccsen 13-4-re verő Görögország szerezte meg, s ez a kvartett csatlakozott a szintén 12 együttest felvonultató pekingi pólós mezőnyhöz, amelynek már korábban tagja lett tavalyi világbajnoki második helyével Magyarország. A további olimpiai résztvevők: Horvátország, Spanyolország, Szerbia, Montenegró, Ausztrália, az Egyesült Államok és a házigazda Kína.

A nagyváradi kvalifikációs torna végeredménye: 1. Németország, 2. Olaszország, 3. Görögország, 4. Kanada, 5. Románia, 6. Oroszország, 7. Szlovákia, 8. Macedónia, 9. Brazília, 10. Irán, 11. Mexikó, 12. Kazahsztán

A selejtezőt követően - a waterpolo-world.com beszámolója szerint - a FINA, a "vizesek" nemzetközi szövetsége elkészítette az ötkarikás torna kiemelési sorrendjét, az első kalapba téve a vb-címvédő Horvátországot, illetve az ezüstérmes Magyarországot, ami azt jelenti, hogy az olimpiai csoportbeosztás március 22-i elkészítésekor a két együttes nem kerülhet ugyanabba a hatosba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását