2024. április 29. - Péter

Erasmus Mundus

Magyar intézmények jelentkezését is várják az európai felsőoktatás népszerűsítésére hirdetett programra az Erasmus Mundus projekt keretében május 15-ig - közölte a Tempus Közalapítvány az MTI-vel.
2008. március 10. hétfő 07:50 - Hírextra

A jelenlegi pályázati felhívás az utolsó az Erasmus Mundus program 2008-ig tartó első szakaszában, az összesen elnyerhető támogatás 3,306 millió euró. A nyertes pályázatokat általában 100 ezer és 350 ezer euró közötti összeggel támogatja az Európai Bizottság. Az Erasmus Mundus 2009-ben induló második szakaszában ez a pályázati lehetőség továbbra is nyitva áll majd a pályázók előtt.
Az Erasmus Mundus egy olyan együttműködési és mobilitási közösségi program a felsőoktatás területén, amely támogatja az európai egyetemek nemzetközi kapcsolatait, és világszerte népszerűsíti az európai felsőoktatást. A projekt egyik alprogramja az európai felsőoktatás népszerűségének és vonzerejének növelésére irányuló kezdeményezéséket támogatja - olvasható az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.

Az Európai Bizottság többek között olyan tevékenységeket kíván segíteni, amelyek az európai felsőoktatás hozzáférhetőségét segítik elő, előmozdítják az Európába irányuló hallgatói mobilitást, a végzettségek, képesítések és résztanulmányok kölcsönös elismerését célozzák.

2007-ig majd 40 ilyen projektet támogatott az Európai Unió, közülük négy magyar részvétellel jött létre: az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2005-ben, a Magyar Ösztöndíjbizottság 2006-ban, a Nyitott Társadalom Intézet 2005-ban és 2007-ben szerepelt a nyertes intézmények között. Ez utóbbi például a közép-ázsiai és a kaukázusi térségben, majd a nyugat-balkáni, kelet-európai régióban állított fel oktatási tanácsadó központokat. A hálózatba szervezett központok működésén keresztül az európai felsőoktatás markánsabban jelent meg a térségben és emelkedett az Európába érkező hallgatók száma.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását