2024. május 2. - Zsigmond

BKV: felkészültünk a melegre

Az utasbarát intézkedéseknek köszönhetően ezen a héten immár 32 villamoson biztosított a levegő hűtése. Vagyis azokban a járművekben, ahol már beépítették a légkondicionálót, természetesen működnek is a berendezések! A jövő héten minden, a Nagykörúton köz
2008. május 27. kedd 15:41 - Hírextra
De természetesen 25 fok felett a légkondicionáló berendezésekkel ellátott más BKV járműveken - pl. Volvo autóbuszokon - is működik a levegő hűtése, vagyis a BKV utasai a külső hőmérsékletnél hűvösebb, kellemesebb körülmények között közlekedhetnek.

Az előzetes terveknek megfelelően június közepére viszont már mind a 40 Combino az utasok és a szakemberek által is a legjobbnak ítélt hűtési-szellőzési rendszerrel teljesít szolgálatot a 4-es és 6-os villamos vonalán.

A BKV mindenkori menedzsmentje - a lehetőségek figyelembevételével - elkötelezett az utazási komfort javítása érdekében. A Combino hűtési-szellőzési rendszerének 2007/2008-as kialakításakor a szakértők véleménye, az ésszerű gazdálkodás követelménye és az utas-igények alapos vizsgálata alapján nemcsak a légkondicionáló berendezések beszerelésére kellett gondolnia a BKV-nak. A nyitható ablakfelületek számának megnövelésével az átmeneti időjárási viszonyok között is kellemes utazási körülményeket tudnak biztosítani a villamosok anélkül, hogy a drágább és energiaigényesebb hűtőberendezést működtetni kellene. Az utasok figyelmét egyébként piktogramok, illetve hangos tájékoztatás hívja fel a légkondicionált járműveken a nyitható ablakok hőmérsékleti viszonyoknak megfelelő használatára.

Míg a Combinókon automatikus a rendszer, a többi légkondicionálóval felszerelt BKV járművön, autóbuszokon lévő berendezések bekapcsolása szabályozott, egységes eljárási rend szerint működik: reggel 7.30 órakor, amennyiben a külső környezeti hőmérséklet elérte a 25 Celsius fokot, a fődiszpécser elrendeli a forgalomirányítókon keresztül a klímaberendezések bekapcsolását.

Amennyiben nem reggel, de a nap folyamán bármikor meghaladja a hőmérséklet a megjelölt szintet, akkor a fődiszpécser az adott időpontban rendeli el a bekapcsolást. Például a mai napon 11.45 órakor kapcsolták be a járműveken a légkondicionálókat.

2008. május 27.
BKV Zrt. Sajtóiroda
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását