2024. április 29. - Péter

A növények bántják a gyerekeket

Nem árt, ha óvjuk gyermekeinket a szobanövényektől, hiszen néhányuk veszélyt jelenthet.
2008. március 10. hétfő 15:50 - Hírextra
A növényeket mérgezőség szempontjából három csoportba oszthatjuk: nem ehető, mérgező és erősen mérgező. Boros Dávid kertész szerint, a legtöbb növény ártalmatlan.

- A nem ehető kategória valójában az ehető növényeket tartalmazza, hiszen ezen növények elfogyasztásától semmi bajunk nem lesz. Természetesen hatalmas mennyiségben okozhatnak gyomorrontást – nagyjából mint az ehető növények. A mérgező növények sem rendelkeznek túl erős mérgező hatással, leginkább hasmenést okoznak, azt is akkor, ha sokat fogyaszt gyermekünk belőlük.

Ráadásul ezek a növények rossz ízűek, általában keserűek, és gyakran kinézetre sem túl étvágygerjesztők. Ebbe a kategóriába tartoznak a kutyatej-félék például.

- Az erősen mérgező növények azok, amelyek méreganyaggal is rendelkeznek, ilyen például a Tiszafa, Diffenbachia, Leander, Anturium. Ezeknek a mérge is kevés kárt okoz, elfogyasztása esetén ajánlott orvoshoz fordulni. Minél mérgezőbb egy növény, annál elrettentőbb külsőre is, gyakran tüskékkel is jelzi, hogy nem éppen finom falat. Bár előfordulhatnak balesetek abból, hogy a kíváncsi apróság megkóstolja a szobanövényt, mert adott esetben szép a virága vagy érdekes a termése, ezek általában nem okoznak nagy bajt. Esetleg, ha valaki allergiás a kutyatej-félékre, akkor a bőrön kiütések jelentkeznek.

Arra feltétlenül ügyeljünk, hogy a lakásban ne kerüljenek mérgező növények elérhető magasságba. Sok családnál a kertben is megtalálható például a Tiszafa, Ám ezeket ha jól felnyírják, nem jelentenek veszélyt.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását