2024. április 17. - Rudolf

A csecsemők is hastáncolnak

Tánc az egészségért és a boldog lélekért, egészen kicsiktől a nagyokig. A tánc nemcsak a fejlődésre van jó hatással, feltölt energiával és ápolja a szülő-gyermek kapcsolatot is. A gyermek hastáncot nem lehet elég korán kezdeni, hiszen a táncnak ez a fajtá
2008. március 10. hétfő 16:01 - Hírextra
A felnőtt hastánccal ellentétben ennek lényege nem a csábítás, sőt, teljesen mellőzik ezeket az elemeket.

- Már a kismama pocakjában el lehet kezdeni, hiszen nagyon jó hatással van az anya-gyermek kapcsolatra. A lágy, ringatózó mozgás, melyet a kismama végez, megnyugtatja a picit. Később, mikor megszületik a gyermek, az édesanya fogja a kezében, és úgy táncol. Így még szorosabb kötelék alakul ki köztük - fejti ki Szmolinka Eszter hastáncoktató, aki a táncos világban Mahasti néven ismerhető.

A hastánc a nőiesség tánca, ahhoz pedig hozzátartozik a termékenység. Így egy színpadi produkció része is lehet egy kisbaba.

- A kicsik nagyon élvezik, akár megfigyelőként is. A sok színes fátyol és csörgő teljesen megbabonázza őket. Ahogy cseperednek, egyre inkább megszeretik a táncot, utánozni kezdik édesanyjuk mozgását, és kifejlesztik a saját koreográfiájukat. Ez a tánc természetesen nem a szexualitásról szól, hanem lényük szabad megnyilvánulásáról - magyarázza az oktató.

A hastáncnak jótékony hatásai sem elhanyagolhatóak…

- Egyrészről örömforrás, így kiegyensúlyozottá tesz, másrészről javítja a mozgáskoordinációs készséget, a tartást, nyújtja és erősíti az izmokat, sőt, rendbe teszi a hormonháztartást is.

Ez a tánc a női testre van írva. A gyerekek - mint megszokhattuk - királylányok, hercegnők, sellők akarnak lenni, mindezek megvalósításában, valamint fantáziaviláguk megélésében segít a hastánc.

- Általában nem a férfiak szokták félreérteni ezt a fajta önkifejezést, hanem azok a nők, anyukák, akiket saját félelmeik korlátozzák. Ez semmivel sem erotikusabb, mint bármelyik másik tánc. Arról nem is beszélve, hogy itt gyerekek maradhatnak, nem kell kisfelnőttet játszaniuk.

Bárki hastáncolhat, nincs korhatár. A gyerekek gyorsabban tanulnak, nincsenek agyi korlátaik, ruganyosabb a testük.

- Felfrissülök tőle, boldoggá tesz, mert jókedvű emberek vesznek körül. Imádok táncolni, ha nagy leszek, biztosan hastáncosnő leszek – mesélte a kilenc éves Tóth Réka, aki az adásban is megmutatta szinte profi hastánctudását.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását