2024. április 17. - Rudolf

A bajnok Klicskóékat akarja

Samuel Peter, a Boksz Világtanács (WBC) vadonatúj nehézsúlyú világbajnoka a címegyesítés érdekében kész akár mindkét Klicsko fivérrel összecsapni.
2008. március 10. hétfő 08:09 - Hírextra

A nigériai születésű, de Las Vegasban élő öklöző azután nyilatkozott erről, hogy magyar idő szerint vasárnap hajnalban a 6. menetben technikai KO-val legyőzte, s ezzel elvette a WBC vb-övét a kazah születésű orosz, de már az amerikai állampolgárságot is felvett, 39 esztendős Oleg Maszkajevtől a mexikói Cancúnban.

"Klicskóék kiváló harcosok, de az az igazság, hogy jelenleg én vagyok a világ legjobb nehézsúlyú bokszolója" - így Peter. "Kész vagyok megverekedni velük bármikor és bárhol, akár ugyanazon az estén is legyőzöm őket, először az idősebbiket, aztán meg a másikat."
Klicskóék válasza még nem ismert.

Az viszont igen, hogy jelenleg Vlagyimir Klicsko a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnoka, míg az ukrán klasszis bátyja, Vitalij korábban volt világbajnok, ő azonban három éve nem bokszolt. Peter nem mellesleg Vlagyimirtól szenvedte el eddigi egyetlen vereségét, még 2005 szeptemberében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását