2024. május 10. - Ármin, Pálma

Pljuscsenko Szocsi nagykövete lett

A 2014-es szocsi téli olimpia nagykövete lett Jevgenyij Pljuscsenko, aki címvédőként indult a férfiak műkorcsolya-versenyében, végül azonban be kellett érnie a második hellyel az amerikai Evan Lysacek mögött a vancouveri ötkarikás játékokon.
2010. február 21. vasárnap 15:50 - HírExtra
A sportdiplomáciai-jószolgálati megbízatásról szóló diplomát szombaton vette át a 27 éves orosz kiválóság Dmitrij Csernisenkótól, a négy év múlva esedékes havas-jeges játékok szervezőbizottságának elnökétől. A sportnagyköveti kinevezés előtt nem sokkal még az is kérdéses volt, hogy a vancouveri ezüst miatt roppant csalódott Pljuscsenko egyáltalán folytatja-e korcsolyás karrierjét, a hétvégi ünnepségen azonban már egyértelműen fogalmazott:

"Nemcsak az idei világbajnokságon indulok, hanem reményeim szerint ott leszek a jégen Szocsiban is, 2014-ben! Mindent megteszek azért, hogy versenyezhessek a hazai olimpián."

A háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok három évet hagyott ki a 2006-os torinói sikerét követően, és ő lehetett volna az első férfi műkorcsolyázó az amerikai Dick Button (1948, 1952) után, aki megvédi ötkarikás címét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását